Потребне плетиље…..

Крајем прошле седмице, општину Рудо посјетили су представници компаније „СИРОГОЈНО“ из Сирогојна, Република Србија. Са општинским руководством разговарало се о путевима будуће сарадње. Састанку су присуствовали и представници Пољопривредне задруге „Увац – Рудо“ и разговарали о могућностима пласмана малине имајући у виду да се ова компанија бави и тим пословима. Други циљ посјете, како је истакао власник компаније Раде Љубојевић, је потреба за радним ангажовањем жена плетиља. Компанија „СИРОГОЈНО“ је већ годинама препознатљива по свом бренду ручно плетених џемпера и других плетених артикала. Имајући у виду да се ради о озбиљној понуди, Пољопривредна задруга „Увац – Рудо“ упутила је следећи јавни позив:

„ Обавјештавају се сва заинтересована лица, која се баве ручним плетењем, да је у току пријава плетиља у просторијама Пољопривредне задруге „Увац-Рудо“ п. о. и канцеларији број 4, општине Рудо, ради организовања обуке за ручну израду џемпера, шалова, рукавица и производње производа од вуне за познатог купца.

Обуку са изабраним плетиљама ће извести стручњаци погона за производну џемпера и других производа од вуне „Сирогојно“ СР Србија. Обуке ће се одржавати у пословним просторијама Пољопривредне задруге „Увац-Рудо“ п. о.

Са свим заинтересованим и одабраним кандидатима, биће закључени уговори о раду на одређено вријеме, у којима ће бити прецизиране накнаде за рад и остала права и обавезе, која проистичу из радног односа.

За све информације, контак на телефон број 058 730 – 262 и 711 – 800“.