Интеркултурални камп Стргачина – Рудо 2014.

kamp

Удружење особа са посебним потребама „НАДА“ Рудо, уз финанцијску подршку Амбасаде САД у БиХ и ове године организује љетњи камп за ученике основношколског узраста као и чланове удружења за помоћ особама са посебним потребама. Дружење дјеце из 12 школа (ОШ Рудо – Рудо, ОШ Авдо Смајловић – Сарајево; ОШ Мак Диздар – Витковићи; ОШ Вук Караџић – Вишеград, ОШ Милан Илић Чича Шумадијски – Хан Пијесак, ОШ Мокро; ОШ Мустафа Мулић – Шије и ОШ Хусо Хоџић – Тешањ, ОШ Алекса Шантић – Војковићи, ОШ Свети Сава – Фоча, ОШ Џемалудин Чаушевић – Сарајево и ОШ Ћамил Сијарлић – Сарајево) и 12 удружења из Босне и Херцеговине (Пале, Сарајево, Кисељак, Зворник, Милићи, Горажде, Хан Пијеса, Тузла, Градачац, Вишеград, Сребреница и Рудо), одржаће се у мјесту Стргачина, општина Рудо, у просторијама обновљене основне школе, у периоду 29. 07. – 17. 08. 2014. године.

Ово дружење биће настављено у другом дијелу пројекта кроз организацију каравана, који ће дјеци из удружења пружити прилику да посјете 4 школе – учеснице кампа.

И за ово дружење припремљене су разне едукативне и забавне активности, као што су радионице интеркултурализма, драмска, историјско-географска, мини школа тениса и др. Такође, током боравка на кампу дјецу очекују и два излета. Један је у природи, у већ познатом излетишту Бијељевине недалеко од Стргачине, које је познато по чудотворној води, која се појављује и нестаје. У склопу другог излета, учесници кампа имаће прилику да посјете Вишеград и Рудо и том приликом се упознају са основним културно-историјским обиљежјима ових крајева.

kamp 1