Припреме за Петровдан, славу Општине Рудо

petar i pavle

Традиционално обиљежавање празника и славе Општине Рудо, 12. Јула – Св. Апостоли Петар и Павле, почеће у петак 11. 07. 2014. године, изложбом слика сликарке Надежде Наде Виторовић, из легата Завичајног музеја из Прибоја (Србија). Отварање изложбе је предвиђено за 17, 00 часова. О сликарки Виторовић, говориће кустос завичајног музеја Слободанка Клачар и ликовни критичар Радомир Јагодић.

У свечаној сали Дома културе Рудо, са почетком у 17, 30 часова, биће промовисане књиге аутора Душана Зуровца „Стани да ти речем“ – приче и свједочење – „Злочин у Добровољачкој улици“, о којима ће говорити проф. др. Симеун Бозало, као и књига аутора Радомира Раше Јагодића „Пјесме и цртежи“, посвећена сарајевском атентату и обиљежавању 100 година од почетка I свјетског рата. О књизи ће говорити историчар и књижевник Предраг Остојић.

У суботу 12. 07. 2014. године, обиљежавање празника и славе Општине Рудо, почеће свечаним пријемом гостију, те полагањем вјенаца и паљењем свијећа на спомен обиљежју погинулим борцима отаџбинског рата у Рудом. У 12, 00 часова одржаће се свечана сједница Скупштине општине Рудо, са академијом у наставку, а за 13, 00 часова предвиђено је ломљење славског колача у хотелу „COMSAR“ Рудo.