У току поправка клупа у градском парку

Локални тим Рудо, којег чине средњошколци СШЦ Рудо, кроз пројекат који је подржан од Асоцијације средњошколаца у БиХ, обезбједио је средства и подршку комуналног предузећа да се изврши поправка постојећих клупа у парку у центру Рудог.

Пројекат “Уређење градског парка” почео је са својом реализацијом у петак. У току је уклањање поломљених и похабаних дасака са клупа, након чега ће се приступити поставци нових.

Средства за подршку овог и сличних пројеката обезбјеђена су из фонда “Социјални дан” Асоцијације средњошколаца у БиХ.

Социјални дан је најзначајнији пројекат средњошколаца који се имплементира у току једне године, чија је срж да ученици на један дан своје школске клупе замијене радним мјестима која ће обезбиједити локални послодавци. Пројекат се имплементира са циљем указивања на вриједности практичног учења и стварање здравије локалне заједнице сарадњом између послодаваца и средњошколаца. Самим тим мотивирати ће средњошколце да својим радом допринесу побољшању њихове локалне заједнице те потакнути садашње и будуће послодавце на инвестирање у младе нараштаје.
Социјални дан који проводе многе организације широм Европе почевши од Данске, Њемачке, Италије и Србије новац најчешће донирају у сврху пројеката за младе на простору своје земље.