Одржана манифестација Рок раскршће

Током викенда у Рудом је организовано такмичење неафирмисаних бендова „Рок раскршће“ које је окупило младе из Сарајева, Источног Новог Сарајева, Вишеграда, Горажда, Вареша, Ужица, Прибоја и Рудог.

rok 1

Такмичење се одржавало 2 дана, 30. јуна и 01. јула 2018. године, током којих је наступило 9 бендова.

Основни и најважнији циљ ове манифестације је афирмација младих рокера, очување квалитетног звука као и прекогранична сарадња, док је такмичарски карактер остао у другом плану.

rok 2

Организатори овог такмичења били су ЦОД “Луна” Рудо у сарадњи са ЈУ Туризам и спорт Рудо, ЈУ ЦКПД „Просвјета“ Рудо и рафтинг клубом „Валине“ .

На крају такмичења проглашени су и побједници као и најбољи у категоријама: најбољи вокал, гитариста, бас гитара и бубњар.

Прво мјесто на такмичењу оствојила је група „Diving Hill“ из Сарајево, друго мјесто „Mad Man Hassan“ из Источног Сарајева а треће Sabra&Kadabra из Горажда.

rok 3

Награду најбољи вокал добила је Сара Кнежевић из Прибоја, најбољи гитариста је Неџад Вучељ из групе „Diving Hill“, најбоља бас гитара, Санела Масло из групе  „Sfinkter“ а најбољи бубњар био је Бењамин Хајрулаховић такођер из  групе „Diving Hill“.

Организацију “РОК РАСКРШЋА – Такмичење неафирмисаних бендова, Рудо 2018” је подржала Општина Рудо и Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру Пројекта “Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима у југоисточној Европи: Перспективе руралног развоја: квалификовање, реинтеграција и (само) запошљавање“ који спроводи у партнерству са немачком агенцијом за међународну сарадњу (ГИЗ) уз финансијску подршку њемачког федералног Министарства за економски развој и сарадњу (БМЗ).