Пљесак Црногораца за Руђане

Дана 12.04.2019. године на позив Центар за културу „Пива“ Плужине (Црна Гора) ЈУ ЦКПД „ПРОСВЈЕТА“ Рудо приредила је књижевно вече и цјеловечерњи концерт.

DSC_8309

На књижевној вечери представили су се чланови Књижевног клуба „Милош Видаковић“ Рудо : Милана Ступић, Јована Остојић, Радомир Рашо Јагодић и Драган Папоњак. КУД „Просвјета“ Рудо представио се кореографијама „Игре из Шумадије- Златиборског и Ваљевског краја“, „Играма из Понишавља“ и „Играма из Босилеградског Крајишта“. Мушка пјевачка група „Просвјета“ представила се пјесмама са тромеђе а вокална солистица Тања Милановић отпјевала је неколико изворних пјесама уз пратњу оркестра Бранимира Томића. Чланови фрулашке секције Крсто Кузмановић и Драшко Спасојевић су свирали народна кола на фрули.

DSC_8377

У име ЈУ ЦКПД „Просвјета“ Рудо директор Илија Лучић уручио је  директору Центра за културу „Пива“ Плужине Миленку Мићановићу чутуру са мотивима нашег града, а чланови књижевног клуба „Милош Видаковић“ поклонили су књиге аутора из Рудог за њихову народну библиотеку.

Да је култура најбољи амбасадор, доказује и сарадња ова два центра из двије различите државе, Црне Горе и БиХ.