Свечано отворена омладинска сала у Штрпцима

strpci1У Штрпцима је после дугог низа година пропадања, реновирана и уређена Омладинска сала.

Сала у којој су некада организовани различити културни догађаји за младе и остале становнике ове мјесне заједнице, реновирана је средствима која су обезбјеђена кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, након што су грађани на форуму који је одржан прошле године, препознали ово као приоритет.

На свечаном отварању сала је била препуна. Поред грађана ове мјесне заједнице, на свечаном отварању су били су присутни општински званичници, одборници и гости из других мјесних заједница.

Том приликом присутнима се обратио Начелник општине Рудо, који је похвалио рад МЗ Штрпци, истичући да је једна од најактивнијих мјесних заједница на простору општине Рудо.

Прије забавног садржаја присутне је поздравио и предсједник Савјета мјесне заједнице Штрпци, који се том приликом захвалио донаторима, владама Швицарске и Шведске, УНДП-у, општини Рудо и њеним службама јер су омогућили да се пројекат реализује.

Мјесна заједница Штрпци, је још једном потврдила да је одличан домаћин. Посебно за ову прилико грађани ове МЗ, су уз подршку ОШ „Бошко Буха“ и ЈУ ЦКПД „Просвјета“ Рудо организовали пригодан културно-умјетнички садржај за све присутне, као и послужење.

У оквиру културно умјетничког прогама који је трајао готово сат времена смјењивали су се најмлађи суграђани изводећи рецитације и скечеве. Посебно уживање је било гледати наступ КУД-а „Просвјета“ које је одушевио све присутне.

strpci