У нову сезону са бољим трибинама

У понедељак, 21.10.2019. године ће знанично почети радови на санацији трибина на спортском стадиону ,,Митар Мићо Мандић“.

Више од пола вијека, од како су трибине направљене, на њима није било озбиљнијих поправки, док се на травнатом терену фудбал игра без престанка, уз сталну смјену генерација. Трибине су услед старости и изложености спољним утицајима (временским условима) у великој мјери нагрижене, док су бочни зидови нестабилни. Кроз пројекат ће се извршити санација трибина, како би поправили постојеће стање и обезбједили услове који се налажу спортским објектима.

tribine

 

Ово је још један пројекат који се реализује кроз пројекат „Јачање улоге МЗ у БиХ“. Иницијатива за његову реализацију препозната је од стране грађана општине Рудо на централном форуму грађана, који је одржан 31.01.2019. година, након чега је општина Рудо припремила пројекат и аплицирала код УНДП-а.

УНДП је спровео тендерску процедуру и ангажовао КП „Комуналац“ из Вишеграда да изврши ове радове. Укупна вриједност пројекта са ПДВ-ом износи 31.604 КМ од чега је општина Рудо осигурала учешће од око 23% од укупне вриједности пројекта.

Након реконструкције трибина, како би се заокружили радови на овом игралишту преостаје да се још изврши замјена голова и уради исцртавање терена.

Пројекат ће допринијети унапређењу спортске инфраструктуре за квалитетније спортске садржаје за становике општине Рудо, али и за развој нових спортских садржаја.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, којем се општина Рудо придружила 2016. године, заједнички је пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске, а УНДП га у БиХ реализује од 2015. године.

tribine 2

Кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, током његовог трајања, активним учешћем Општине и мјесних заједница: Рудо, Старо Рудо, Миоче, Штрпца и Стргачина, успјешно је до сада реализовано укупно 9 пројеката за ове мјесне заједнице. Поред тога реализовано је и 5 пројеката у сарадњи са организацијама цивилног друштва. Oпремљене су мјесне канцеларије и Друштвени центар Рудо. Све ове пројекте су изгласали и одабрали грађани мјесних заједница на форумима који су одржани током трајања пројекта.

Овим пројектом је унапређено активно учешће грађана и сарадња са општином за унапређењу живота у мјесним заједницама.