Сјећање на генерала Михаиловића

У четвртак 13. марта у мјесту Ундруља, сада Дражевина, поменом и историјским часом обиљежен је дан када је прије 68. година заробљен генерал Михаиловић. Приликом акције специјалне групе ОЗНЕ убијени су  његови пратиоци Благоје Ковач, Никола Мајсторовић и командант Вишеградске бригаде ЈВУО мајор Драгиша Васиљевић.

Више стотина присутних прво је посјетило мјесто на стази изнад ундруљског потока, гдје се налазе споменици којим је обиљежено мјесто догађаја и надгробни споменик посвећен тројици погинулих припадника ЈВУО, а затим је код цркве Св. Николе, код споменика генералу Михаиловићу у комлексу Дражевина, служен помен парастос и одржан историјски час.

Организатор овог скупа била је Општинска организација Равногорског покрета Републике српске из Вишеграда, уз помоћ монаштва метоха добрунског манастира из Дражевине.

Велики број гостију из свих крајева Републике Српске, Србије и Црне Горе топлом добродошлицом поздравио је, у име домаћина, синђел Јован Гардовић, захваливши се свим присутним што су на достојанствен начин обиљежили овај догађај.

После завшетка званичног програма организовано је скромно послужење трпеза љубави за све присутне госте.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA