Данас почиње Први сајам домаћих производа Рудо 2015.

sajamСајам, који се организује као подршка развоју предузетништва и пољопривреде темељених на домаћој производњи у општини Рудо и Дрина-Тара регији, данас ће бити свечано отворен у 12. 00 часова за посјетиоце.

Рудо је једна од општина која је укључена у SWG-ов пројекат: „Приступ базиран на развоју територије на западном балкану-2. (друга) фаза“, који је финансиран од стране Европске уније а кроз који је формирана Дрина-Тара регија, која окупља 14 општина: Вишеград, Горажде, Сребреница, Братунац, Милићи, Ужице, Чајетина, Љубовија, Бајина Башта, Пријепоље, Бијело Поље, Пљевља, Прибој и Рудо.

sajam2

На сајму су изложени домаћи производи од стране излагача из 14 општина Дрина-Тара региона, и сусједних општина из Босне и Херцеговине, Соколац, Рогатица и Сарајево. Производи су изложени на спрату у просторији галерије Дома културе и на Тргу. Штандови учесника из мјесних заједница општине Рудо су у изложбеном дијелу салона на спрату. У том дијелу су изложени и домаћи ситни колачи са којима ће се жене такмичити у категирији Нај колачић.

Друго такмичење је организовано за ученике основних школа наше општине у ликовним радовима на тему овог сајма. Сви посјетиоци сајма могу гласати за  најбољи рад. Проглашење Нај цртежа је сутра у 13 часова. Треће такмичење је такмичење за најбољи штанд а проглашење најбољег штанда је сутра у 13. 15 часова. Сајам је и продајног карактера. Сваки од купаца по купљеном производу ће од продавца добити картицу за учешће у наградној игри коју ће убацити у посебну кутију из које че се извлачити наградни добитници. Извлачење награда је такође сутра у 13. 30 часова.

sajam1

У 19 часова за излагаче је организована свечана вечера и забава у хотелу Комсар Рудо, као и модна ревија познате куће Сирогнојно Компани из Сирогојна, као и изложба модела кућне радиности жена из Вишеграда и Рудог и модела креаторке Вање Крехо Глиговић из Рудог.

Програм сајма

Четвртак, 26. 02.

 1. 00 –     Долазак у учесника
 2. 00 –     Прво предавање
 3. 00 –     Друго предавање
 4. 00 –     Свечано отварање сајма

Сајам је отворем за посетиоце , дегустација колача и гласање за Најколачић

 1. 00 –     Проглашење Нај колачића
 2. 15 –     Сумирање првог дана и затварање
 3. 00 –     Свечана вечера и забава у хотелу Kомсар Рудо ( у оквиру програма биће одржана модна ревија и додјељене захвалнице)

 

Петак, 27. 02.

 1. 00 –     Организован обилазак града
 2. 00 –      Отварање сајма
 3. 00 –       Долазак ученика из основних школа на обилазак сајма
 4. 00 –       Проглашење Нај цртежа и додела награда ученицима
 5. 30 –       Извлачење награда за посјетиоце сајма/купце
 6. 00 –       Затварање сајма