Отворен први сајам домаћих производа

sajamrudo

У Рудом је јуче отворен Први сајам домаћих производа на којем учествује више од 100 излагача из 14 општина региона Дрина-Тара.

Излагачи из три земље Србије, Црне Горе и БиХ на Сајму су представили богату понуду производа из домаће радиности. Поред хране и пића припремљених по домаћој рецептури, на сајму су представљени и ручно израђени одјевни предмети, предмети за домаћинство, уникатни сувенири, мед, производи од меда и љековито биље. На сајму су представљене и еко и туристичке организације из регије као и стари занати.

sajamru

Према ријечима Светлане Вуковић из Иницијативног одбора за организацију сајма, идеја за покретање сајма је већ дуго присутна. Ове године се ујединило неколико различитих актера који су дијелили ову идеју, те су уз финансијску и техничку помоћ Главне канцеларије – секретаријата сталне радне групе за регионални развој у југоисточној Европи – Скопље /SWG/ и општине Рудо организовали овај Сајам.

sajam_rudo

У свом обраћању приликом отварања сајма, Начелник општине Рудо, Рато Рајак је рекао да је веома задовољан што је ова локална заједница домаћин овакве сајамске манифестације и захвалио свима који су не штедећи своје снаге уложили да ова манифестација успије.

„Она је резултат рада ентузијаста и малих предузетника из Рудог с циљем да општина на овај начин искаже своје потенцијале, природне ресурсе и домаће производе, како би се дао подстрек предузетништва и пољопривреде“, истакао је Рајак.

Fotke za sajam

Производи су изложени на 36 штандова. Први дан, ове дводневне манифестације, одржана су и предавања за пољопривредне произвођаче, ревија „Сирогојно компани“ и такмичење за најукуснији колач, а други дан на затварању сајма ће бити проглашење и додјеле награда за најбоље цртеже и извлачење награда за купце производа изложених на сајму.

sajamrudo1