Припреме за сајам домаћих производа успјешно теку

pripreme za sajam

Одржан је други састанак иницијативне групе за сајам коју чине представници СЗТР „Невен“, ПЗ „Увац-Рудо“, Удружењa „Медовина“, Удружењa малинара „Малина“, ЈУ за туризам и спорт, хотелa Комсар, СЗТР „АПОА“ Рудо, Дневнoг боравка дјеце, Групе жена из Штрбаца и Центра за одговорну демократију ЦОД Луна уз финансијску подршку SWG-а, општине Рудо и медијско спонзорство “Информативни центар Рудо” и ТВ Прибој.

Током састанка највише пажње је било посвећено садржају сајма. Поред излагача посјетиоци сајма ће имати прилику видјети и модну ревију познате модне куће Сирогојно компани из Сирогојна, изложбу модела кућне радиности жене из Вишеграда и Рудог и моделе креаторке Вање Крехо из Рудог.

med

Сајам ће имати и едукативну компоненту па ће посјетиоци и учесници имати прилике одслушати предавања на теме: “Анализа правилног уземљавања пчелињих заједница и осврт на болести пчела и пчелињих легла“ и „ Утицај употребе пестицида на пчеларство“.

Грађани Рудог показали су интерес да ставе своје расположиве смјештајне капацитете за потребе сајма. Позив ЈУ за туризам и спорт Рудо свим заинтересованим грађанима који посједују адекватан простор за смјештај гостију још увијек је отворен, а то могу учинити позивом на број: 058/711-751.