Рудо на 12. сајму привреде западне Србије „Спрег 2015″

 

sajam

Сајам „СПРЕГ 2015“ ове године биће одржан од 1. до 3. априла у Ваљеву а на изложбеном простору од око 3000 квадрата у „Омни центру“ биће представљено око 210 излагача из 40 градова Србије и Републике Српске. Ове године на сајму заједно са општином Рогатица биће представљена и општина Рудо.

Циљ овогодишњег регионалног сајма јесте промоција домаће производње, па ће примарну улогу имати производне дјелатности са око 80 посто учешћа у излагачком дјелу.

Поред изложбеног дијела, у оквиру пропратног програма сајма, који је ове године подржала и Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), биће организовано неколико предавања на тему развоја пољопривреде, географског поријекла производа и цертификације а предвиђен је и састанак представника 40 локалних самоуправа Србије и Републике Српске на тему међусобне економске и друге сарадње.

Тећег дана сајма у сарадњи са Националном службом запошљавања Ваљево, биће организован традиционални прољећни сајам запошљавања на којем ће учествовати око 25 послодаваца.

sajam1