Одржан 8. међународни лимски биатлон

biatlon2

У суботу 15. 08. 2015. године одржан је „8. међународни лимски биатлон Прибој-Рудо-Сетихово“ који је и ове године окупио велики број љубитеља рафтинга и бициклизма из Србије, БиХ и Црне Горе.

Регата, коју је предводио Александар Пастир, предсједник балканске и инструктор свјетске рафтинг федерације, почела је у 11. 00 часова стартом у Прибоју. Спуст низ ријеку Лим, стазом дугом 33 километра од Прибоја до Рудог (Сетихова) трајао је укупно 4 сата, уз краћу паузу на градској плажи у Рудом, током које је свим учесницима биатлона послужен војнички пасуљ и освјежење. Рафтере су уз обалу Лима од Прибоја до Рудог пратили бициклисти.

Након паузе учесници рафтинга су наставили вожњу до Сетихова, која је укључивала прелазак најузбудљивијег дијела стазе, букова Валине, по којима је овај рафтинг познат. Према ријечима  учесника рафтинга, у овом дијелу стазе након мирног спуста улазите у брзаке због којих адреналин скаче.

На овогодишњем биатлону, учествовало је око 300 рафтера и бициклиста из Бањалуке, Новог Сада, Пријепоља, Чачка, Пожеге, Ужица, Прибоја, Рудог и других мјеста.

Током биатлона учесници су могли уживати у природним љепотама дринско-лимског кањона, који представља једну од ријетких нетакнутих природних оаза у Европи али и у другим забавним садржајима. Два дана пред биатлон у Прибоју је одржан „Лим фест“, током којег су прве вечери наступиле локалне рок групе, друге вечери бенд „Неверне бебе“ а у Рудом је након биатлона на градском тргу одржан концерт локалне рок групе.

Ову манифестацију, традиционално по осми пут, заједно су организовале Туристичка организација Прибој из Србије и Јавна установа за туризам и спорт Рудо из БиХ уз финансијску подршку општина Рудо и Прибој.

biatlon

biatlon1

Biciklisti