Забрана ископавања камених плоча на локалитету Стрмице

Strgacina_kamen

У септембру мјесецу, саобраћајни инспектор је заједно са комуналном полицијом утврдио да је од стране НН лица извршено ископавање веће количине камених плоча, непосередно испод дионице регионалног пута Р449  у насељу Стрмица, на дионици локалног пута Стргачина-Бјељевине, чим је доведена у питање сигурност оба пута и безбједност саобраћаја, посебно регионалног пута гдје пријети опасност од урушавања приобалног земљишта и потпуног урушавања истог са несагледивим посљедицама.

Саобраћајни инспектор је након тога донио рјешење бр: 03-2/7-346-6/15 од 01.09.2015. године којим је наредио НН лицу обустављање радова на ископавању камених плоча, и извршено је означавање забране ископавања камених плоча службеном траком и постављање обавјештења да повреда забране представља кривично дјело.

Према ријечима Мирка Мијушковића, комуналног полицајца, и након означавања траком и постављања обавјештења, ископавања нису престала.

Овим путем апелујемо на све грађане да поштују забрану и да поступају у складу са законом, у противном ће кривично одговарати у случају да буду ухваћени у кршењу забране.

Strgacina_kamen1