Представници из Рудог на сајму „Фруит логистика 2016“

J

Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине у сарањи са СИППО ( Switzerland Global Enterprise (SIPPO)) и пројектом „Подршка трајним рјешењима Ревидирана стратегија за спровођење Анекса VII Дејтонског мировног споразума“, којег имплементира УНДП (UNDP) , организовала је пословну посјету компанија из БиХ сајму „Фруит логистика 2016“ (FruitLogistica 2016), који је одржан од 03. до 05.02.2016. године у Берлину.

У привредној делегацији Босне и Херцеговине која је била у посјети сајму, поред представника организатора били су и представници: Јаффа Комерц (Мостар) , ПЗ Увац-Рудо п.о. (Рудо) , ЕСОФ д.о.о. (Доњи Вакуф) , Старнет д.о.о. (Бугојно) , Еко Бел (Лакташи) , Мусхроомс траде (Лакташи) , ЗЗ Брка Брчко (Брчко) , Општа задруга БИОС п.о. (Високо) и ЗЗ Грачанка (Грачаница).

J

Током боравка у Берлину, бх. компаније су имале  прилику учествовати у посјети велетржници у Берлину и сајамској хали гдје је била изложена опрема за паковање и етикетирање воћа и поврћа (Фресх Цонеx), те посјетити остале потенцијалне купце и покушати договорити нове и конкретне послове са иностраним излагачима.

Сајам „ФруитЛогистица“ је водећи међународни догађај када је ријеч о тржишту свјежег воћа и поврћа. Овај сајам омогућава упознавање са најновијим достигнућима свјетских произвођача и дистрибутера воћа и поврћа из области припреме и пласмана производа на тржиште, укључујући паковање, сортирање, транспорт, логистику, складиштење, рециклажу, контролу квалитета, маркетинг итд. У понуди сајма, између осталог, могу се наћи производи из области свјежег воћа и поврћа, орашастог и сухог воћа, зачинског биља и зачина, украсног биља као и еко производа.

sajam_fruit_berlin