Нови филмови у Рудом

Данас 04.04.2016. године биће приказана два филма у великој сали Дома културе „Просвјета“ у Рудом.

 

Синхронизовани цртани филм „Зоотропола“ биће приказан у 18.00 часова.

„Зоотопиа“ („Зоотропола) не долази само с прекрасном анимацијом, симпатичним ликовима и узбудљивом авантуром већ и изузетно битном поруком која је добродошла у временима кад су политичка сцена и медијски простор више него икад загађени ксенофобијом, шовинизмом, расизмом и биготеријом. Ради се о универзалном проблему па самим тим и универзалној поруци.

На први поглед „Зоотропола“ је филм о зечици из малог мјеста која с великим сновима долази у велики град. Клинци ће у први мах регистровати теме које су им блиске, а то је да без обзира на то што вам други говорили треба бити упоран и слиједити своје снове. У томе вас не смију спријечити ни насилници, ни колеге, али ни ограничавајућа добронамјерност родитеља који вас само желе заштити.

“Зоотропола“ је град у којем живе све животиње, и велике и мале, и оне плахе и грабежљивци, а мото града је да сви „могу бити шта год пожеле“. Ове су животиње цивилизоване, ходају на двије ноге и облаче се за посао.

Цијена улазнице за аниминирани филм, износи 4 КМ.

 

Домаћа комедија „Браћа по бабине линије“ биће приказана у 20.00 часова.

Браћа по бабине линије је српски филм из 2016. године по сценарију и у режији Радоша Бајића. Филм представља наставак телевизијске серије Село гори, а баба се чешља.

Главним јунацима, Радашину И Милашину (Радош Бајић и Милорад Мандић Манда), стиже исто писмо, упућено сваком понаособ. Вођени сном о лепшем животу и решењу свих проблема, они, сходно инструкцијама које су добили у писму, крећу из Петловца на пут … И како то у животу често бива, уместо да стигну до Београда где их чека далеки рођак из Аустралије, Радашин ће залутати у планинама са тајанственом плавушом (Јелена Гавриловић), а Милашин заглавити у селу Враново, на планини Соколовица, са које пуца видик на Зону безбедности. На овом путу ће им се придружити и остали радознали становници Петловца, који ће се, вођени различитим циљевима, у једном моменту наћи на истом месту, са истим питањем: „Где су браћа по бабине линије!?“

Цијена улазнице износи 4 КМ.