Немања Матић у хуманитарној мисији у Рудом

Nemanja-Matic1

Српски репрезентативац и члан Челзија Немања Матић, протеклог викенда био је у хуманитарној мисији у Рудом.

Он је са својим пријатељима, фудбалерима “Врела” из родног Уба, одиграо хуманитарни меч за лијечење младог фудбалера Страхиње Јојевића, који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи.

Најбољи фудбалер Србије, који је још једном показао своје велико срце, био је одушевљен пријемом у овом дијелу Републике Српске и између осталог истакао да је срећан што је био дио ове акције.

Немања Матић и пријатељи нису скривали радост што су дали свој скромни допринос да се обезбједе одређена финансијска средства за лијечење младог голмана Рудог. Он се нада да ће се овај фудбалер ускоро након успјешног лијечења опоравити и вратити у нормалан живот. Осим тога он је истакао да је, како каже у овом малом али лијепом градићу, стекао велики број пријатеља и сигуран је да ће се и у будућности наставити сарадња фудбалера Рудог и екипе Врела. Овај пут повод је била хуманитарна помоћ и потврда да несреће спајају људе, а верујемо да ће у наредном периоду то бити права пријатељска и спортска дружења – рекао је Матић.

Nemanja-Matic2

У име организатора ове хуманитарне акције, Немањи Матићу као и његовим пријатељима из Врела, и свима који су учествовали и помогли у прикупљању средстава за лијечење Страхиње Јојевића, захвалили су се директор Јавне установе за туризам и спорт, Владимир Брадоњић и некадашњи саиграч Челзијевог аса, из дана проведених у школи фудбала на Убу, Немања Брадоњић, који су били и главни иницијатори ове утакмице.

Иако је резултат био у другом плану, треба истаћи да је домаћи састав Рудог био убедљив против гостујуће екипе Немања Матић и пријатељи и тријумфовао са 5:1. Прво су повели гости поготком Обрадовић у 22. минути, да би утакмица добила посве други ток у наставку у којем су стријелци за екипу Рудог били: Церовић у 32, потом Јанићијевић у 54, а онда је на сцену ступио Владимир Брадоњић који је три пута погађао гол гостију у 63, 74. и 78. минуту.

Организатори хуманитарне утакмице су били Јавна установа за туризам и спорт Рудо и ФК Рудо.