Потписани уговори о суфинансирању пројеката седам општина

Четвртак 27.6.2019. у Бањалуци Министрица Управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, потписала је уговоре са начелницима општина Невесиње, Берковићи, Језеро, Пелагићево, Калиновик, Кнежево и Рудо, о суфинансирању пројеката ових локалних заједница, у вриједности од 100.000 КМ.

resic

„На основу одлуке Владе Републике Српске, 300.000 КМ из гранта за изразито неразвијене општине  издваја се за суфинансирање пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина.

Ово смо почели радити прошле године, када смо у ове сврхе утрошили 290.000 КМ а укупна инвестиција, која је стигла у локалне заједнице је износила милион марака. Сада смо имали пријављених седам локалних заједница“ рекла је министарка Решић , истичући да је овога пута највише средстава добила општина Језеро, у износу од око 29.000 КМ.

Она је појаснила да, на овакав начин Влада Српске учествује код трећих лица, како би се растеретиле  општине  које имају прилику да учествују у аплицирању различитих пројеката.

„Ово су значајна средства за њих и начин да им помогнемо. Ово није трошак, већ инвестиција. Остало нам је још 200.000 КМ и очекујемо у другом дијелу године да ћемо на исти начин потписати уговоре за општине које буду аплицирале за суфинансирање својих програма“ најавила је министарка Решић.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Невесиње је, данашњим уговором  добио средства за реконструкцију дијела једне градске  улице, Берковићи за пројекат Фонд за женско предузетништво, Језеро за санацију и асфалтирање локалног пута у повратничком насељу Черказовићи, Пелагићево за уређење трга „9. Јануар“ и изградњу спомен комплекса „Васо Пелагић“, Калиновик за пројекат „Уговор о удруживању средстава ради реализације пројекта запошљавања младих“, Кнежево за адаптацију купатила Спортске дворане  и Рудо за набавку ултразвучног апарата за Дом здравља.

Потписници уговора захвалили су се Влади Српске и ресорном Министарству на сарадњи и жељи да се помогне овим малим општинама у реализацији важних пројеката за њих.​​​​​