Завршене 56. МОСИ

Јуче су на Соколцу, финалном фудбалском утакмицом, у којој су се за прво мјесто борили Пожега и Нова Варош, званично завршене и 56. МОСИ.  У финалној утакмици до тријумфа је стигла Пожега, резултатом – 2 : 1.

На затварању МОСИ проглашени су најуспјешнији појединци и екипе, а потом су најуспјешнији спортисти града домаћина спустили заставу Игара, и предали је спортистима Нове Вароши, општине која ће бити домаћин наредних 57. МОСИ 2020.

На МОСИ су током пет дана у 15 спортских дисциплина одиграна 662 сусрета у којима је учествало око 2000 спортиста, из 251. екипе, 164 мушке и 87 женских, из 27 градова и општина из БиХ, Републике Српске, Црне Горе и Србије.

У коначном скору свеукупни победјник овогодишњих Игара је домаћин. Друго место припало је спортистима из Пљеваља, док се на позицију број три пласирала екипа Рогатице.

У женској конкуренцији најбоље су биле спортисткиње Соколца. Другопласиране су дјевојке из Прибоја, а треће из Пожеге. И код мушкараца прво мјесто припало је екипи Соколца, други су Пљевљаци а трећепласирани спортисти из Берана.

Пехар за фер плеј отишао је у руке спортиста из Горажда, а за најкомплетнију екипу проглашена је екипа Прибоја.

Титула најуспешније спортисткиње припала је атлетичарки из Соколца – Младени Петрушић, која је освојила четири златне медаље: 100 метара препоне, скок у вис, уз нови рекорд МОСИ, кугла и штафета 4 x 100 метара. Јунак Игара међу спортистима је атлетичар Стефан Ћуковић из Соколца са три злата у тркама на 800, 1500 и 3000 метара.

На Играма је оборен и један рекорд у атлетици, односно скоку у вис, а до овог остварења стигла је већ поменута Младена Петрушић, која је, за један центиметар, поправила свој досадашњи резултат на Играма, тако да нови износи 180 центиметара.

Испред Рудог на 56. МОСИ, учествовало је око 50 спортиста који су се борили у  7 спортских дисциплина. У коначном скору фудбалери су завршили на 10 мјесту, одбојкасице на 15 а тенисери на 6. мјесту. У женској конкуренцији планирани су завршили на последњем мјесту, атлетика бацање кугле жене на 6. мјесту. Најбољи резултата остварили су рибари који су екипно освојили 3. мјесто а 1. појединачно. Комбинована карате екипа из Рудог и Фоче освојила је такођер медаљу.

Милован Бјелица, начелник општине Соколац и предсједник Организационог одбора званично је прогласио 56. МОСИ затвореним.