Одржана манифестација Дан отвореног рафтинга

Током 4. и 5. септембра на градској плажи на ријеци Лим, одржана је манифестација “Дан отвореног рафтинг”.

Манифестација је привукла пажњу већег броја посјетилаца и гостију. Током манифестације посјетиоци и учесници имали су прилику да слушају занимљиво предавање о историји спортова на води и екстремним спортовима.

rafting 3

 

Гости на манифестацији биле су, европске првакиње из рафтинг клуба “Еко-Прибој”, и искусни чланови клуба, који су изводили акробације на води.

Многи су током два дана манифестације имали прилике опробати се у рафтингу пролазећи кратку обуку о начину понашања у чамцу, како управљати чамцем и како веслати. Посјетиоци су  добили прилику да стекне ово ново искуство на води, а многи су показали одушевљење овим спортом, уз жељу да исто искуство понове.

rafting 1

Посебни гости ове манифестације били су корисници Центра за дневни боравака дјеце и младих ометених у развоју. Екипа Рафтинг клуба обезбједила је све потребне услове да корисници Центра безбједно уживају у пловидби чамцима.

Све активности се односе на пројекат „Размишљај зрело, размишљај зелено„ који је подржан у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – РеЛОаД којег финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених народа (УНДП) у Босни и Херцеговини

rafting 2