Почела нова школска година

prvacici 5

Данас је званично почела нова школска 2019/20 година.

Скроман програм добродошлице за ђаке прваке, које је припремило наставно особље и другари из старијих разреда, организован је у обе основне школе у Рудом.

Првачиће су поздравили и зажељели им срећан почетак Драган Јовановић, начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности и Митар Видаковић замјеник Начелника Општине Рудо. И ове године, они су сваком првачићу уручили скроман поклон и новчану помоћ у износу од 100 КМ за полазак у школу.

prvacici 2

У двије основне школе ЈУ ОШ „Рудо“ и ЈУ „Бошко Буха“  у први разред у школску 2019/2020. године уписано је укупно 36 ученика, што је исти број првачића у односу на прошлу школску годину.

У ОШ Рудо, уз сугласност Министарства просвјете и културе РС и ове школске године је организован продужени боравак за ученике прве тријаде, као  и јутарње чување, за ученике путнике, од четвртог до деветог разреда.

prvacici

Ученици путници имају обезбјеђен бесплатан превоз од стране Општине Рудо. Такође, Општина Рудо обезбјеђује и бесплатне уџбенике за ученике од трећег до петог разреда чији су родитељи незапослени, ученике повратнике и ученике који долазе из Србије (Сјеверин).

Министарство просвјете и културе РС обезбјеђује бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда, а Министарство породице, омладине и спорта РС за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце.

prvacici 4

Настава у новој школској години почиње у понедељак, 02.09.2019. год., у 08.00 часова за ученике од другог до деветог разреда, а од 10.00 часова за ученике првог разреда.

ОШ „Бошко Буха“ посједује електронску учионицу и е-дневник, родитељима је омогућен увид у оцјене и изостанке своје дјеце преко кучног рачунара.

И ова школа родитељима нуди јутарње чување и продужени боравак, а од марта до јуна у школи ће се одржавати предшколски програм за будуће првачиће.

prvacici 1

Поред редовног наставног програма у окивру школе „Бошко Буха“ организују се и ваннаставни садржаји: тренинзи каратеа, фолклора и модерног плеса.