Почели радови на увођењу гријања у спортској дворани Рудо

logoi

Општина Рудо је у склопу пројекта „Гријање у спортској дворани“, који се имплементира дијелом из донаторских средстава, обезбјеђених кроз UNDP Пројекат интегрисаног локалног развоја (ILDP), након спроведеног отвореног поступка јавне набавке, потписала уговор са фирмом „ГРИЈАЊЕИНВЕСТ“ Д.О.О. ПАЛЕ, која ће радити на инсталацији ваздушног гријања и вентилације у спортској дворани у Рудом и адаптацији котловнице у СШЦ Рудо, на коју ће бити прикључено гријање.

ILDP представља заједнички пројекат Владе Швajцарске и Развојног програма Уједињених народа (UNDP) у Босни и Херцеговини (БиХ).

dvorana 2

Пројекат је идентификован током израде Стратегије развоја општине Рудо 2018-2027 године. Изградња дворане званично је окончана 2013. године када је и стављена у функцију. Тренутно се спортска дворана користи од стране спортиста Јавне установе за туризам и спорт Рудо и од стране Средњошколског центра Рудо. Тренутно спортска дворана не посједује одговарајући систем гријања, због чега се током зимског периода не може користити у пуном капацитету.

Овом донацијом осигуран је дио средстава за рјешавање овог проблема и стварања услова за развој спорта и бољих услова за извођење наставе физичког у СШЦ Рудо.

Укупна вриједност Пројекта увођења гријања у спортску дворану је 90.234,33 КМ без ПДВа, од чега је Влада Швајцарске преко UNDP-a осигурала 43.375 КМ за овај пројекат, док преостали дио издваја Општина Рудо.

dvorana