Још мало је остало до почетка Сајма  

Сајам домаћих производа Рудо 2020. одржаће се од 05 до 07. марта 2020. године.

Церемонија званичног отварања сајма биће уприличена у четвртак 05.03.2020. године у 12 часова у спортској дворани Рудо.

Сајам има за циљ да кроз промоцију традиционалних и локалних производа подржи мале предузетнике и пољопривредне произвођаче као и да промовише општину Рудо, а све у функцији развоја пољопривреде, привреде, бољег пласмана производа и повезивања са трзиштем.

Током три дана сајма, домаће производе и рукотворине представиће преко 100 излагача из Србије, Црне Горе и БиХ.

Посјетиоци сајма ће и ове године уживати у традиционална дегустација колача, припремљених од стране жена из Рудог, које ће се такмичити за награду Најбољи колачић, а биће уприличена предавања за пчеларе и пољопривредне произвођаче као и традиционална модна ревија.

Млађи учесници ће моћи посјетити штандове средњих школа из регије и Рудог, а за учеснике основних школа организован је наградни конкурс.

Новина на овогодишњем сајму биће кулинарска радионица и такмичење за најбољу ракију.

Сајам, већ шесту годину, за редом организује шири Организациони одбор, састављеног од представника јавних установа, предузећа, удружења и предузетника, предвођен Јавном установом за туризам и спорт Рудо уз финансијску подршку Општине Рудо, донатора и спонзора.

Организатори позивају све грађане општине Рудо да обавезно посјете сајам, уз напомену да је и ове године осигуран богат наградни фонд од излагача, спонзора и пријатеља сајма за купце и посјетиоце сајмa.

Регионалну манифестацију Сајам домаћих производа-Рудо 2020, подржава Стална радна група за регионални рурални развој (СВГ) у југоисточној Европи у партнерству са Њемачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) у оквиру пројекта „Диверсификација економских активности у руралним подручјима југоисточне Европе: Развој ланца вредности и подизање капацитета”

ПРОГРАМ