Подршка иницијативама у борби против вируса

Општина Рудо, у складу са својим могућностима, пружа подршку иницијативама које директно доприносе превенцији и заштити становништва од корона вируса.

За набавку респиратора, Универзитетској болници у Фочи, општина је уплатила донације у износу од 10.000 КМ.

С обзиром, да је на тржишту тешко наћи заштитне медицинске маске, општина је подржала иницијативу Удружења жена „Ева“ из Рудог, те уплатила износ од 4.500 КМ за шивење памучних маски за све запослене у јавним институцијама и установама, али и за пензионере и остало грађанство.

За набавку пакета са основним животним намирницама за најугроженије породице општина и Црвени крст издвојили су по 1000 КМ.

У старом дијелу Дома здравља у Рудом за опремање карантина, у којем ће према новим мјерама боравити лица која пређу границу,  набављен је намјештај, телевизор, постељина и осигурано гријање уз остале потрепштине. Осигурана је телефонска линија и организована достава хране за оне који бораве у карантину.  Од стране запослених у јавним установама и организацијама организована је 24 часовна приправност .Тренутно, у новоопремљеном карантину борави једна особа.