Уручени кључеви 10 станова корисницима алтернативног смјештаја у Рудом

Јуче су у Рудом додијељени кључеви од 10 станова социјалног становања Владе Републике Српске корисницима алтернативног смјештаја са подручја ове општине.
Током свечаног уручења кључева корисницима станова, Начелник општине Рудо Рато Рајак се захвалио донаторима и партнерима у реализацији пројекта.
Овим је општина Рудо добила објекат по највишим стандардима који се уступа корисницима алтернативног смјештаја с циљем распуштања колективних центара.
Зграда је потпуно прешла у власништво општине која ће реализовати концепт непрофитабилног социјалног становања.

zgrada
Општина ће поступати по одређеним смјерницама и у складу са донесеним одлукама у сарадњи са корисницима станова.
Начелник је том приликом истакао да сва расељена лица у Рудом нису на адекватан начин збринута и изразио очекивање да ће општина ући у још неки сличан пројекат.
На примопредаји је био и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, који је том приликом рекао је да је пројекат финансиран из кредитних средстава, уз дјелимично учествовање и јединица локалне самоуправе.

zgrada1
Ми смо овдје збринули десет породица на основу концепта о социјалном становању Владе Републике Српске, а на основу којег се сви објекти који се изграде преносе у власништво јединица локалне самоуправе, које воде рачуна о објекту и породицама које ће боравити у њима – навео је Аћић.
Он је нагласио да су станови опремљени основним кућним апаратима и намјештајем да би породице које су у стању социјалне потребе могле одмах да почну живот у овим становима.
Вриједност новоизграђених стамбених јединица са опремањем износи око 730.000 КМ са ПДВом и учешћем општине, а зграда у којој се налазе изграђена је у оквиру Пројекта затврања колективних центара и алтернативних смјештаја обезбјеђењем јавних стамбених рјешења – ЦЕБ два.