Три нова случаја заразе корона вирусом у Рудом

На Састанку Штаба за ванредне ситуације општине Рудо, који је одржан данас, потврђено је да су још три особе заражене новим вирусом корона.

До сада су са простора општине Рудо тестиране 53 особе, укупно је заражено 7 особа, од чега су хоспитализоване двије са средње тешком клиничком сликом, 5 са лакшом клиничком сликом је на кућном лијечењу, док је у изолацији 78 особа.

На састанку је договорено да се успостави боља координација између полиције и инспекцијских служби на контроли примјене важећих мјера и поштовања мјере самоизолације, како би они који не поштују мјере, били санкционисани у складу са законом.

Према ријечима директорице ЈУ Дом здравља “Др Стојана и Љубица” др Марине Миликић, ова установа је адекватно опремљена да одговори новонасталој ситуацији, али се као и друге установе у мањим мјестима, суочава са недостатком људства свих профила и хируршких рукавица.

Дом здравља је осигурао два нова телефонска броја на које могу да позову или да пошаљу поруку,  све заражене и особе које се налазе под надзором у самоизолацији.

телефон: +38166/546-7961

телефон: +38766/819-644

Сви грађани који имају потребу да се јаве доктору то могу учинити на број хитне службе 124 или на број 058/ 711-180, након чега ће бити повезани са својим изабраним љекаром.

Апелује се на грађане, да се придржавају мјера одржавања физичке дистанце од најмање 2 метра, да обавезно носе заштитне маске, да избјегавају скупове и да поштују мјеру самоизолације.