Почела реализација пројекта „Управљање популацијом паса на простору општине Рудо“

У оквиру споразума о разумјевању између Општине Рудо и Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини и Протокола о сарадњи између Општине Рудо и Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), реализује се споразум о суфинансирању хируршке стерилизације паса у циљу реализације Плана управљања популацијом паса на територији општине Рудо.

Кроз овај споразум Ветеринарска амбуланта „Саво“ вршиће  хируршку стерилизацију уличних и власничких паса.

УНДП је опремио Ветеринарску амбуланту „Саво“, опремом вриједном 35.000 КМ за потребе обављања хируршке стерилизације паса, и  осигурао лијекове и други материјал за стерилизацију, бесплатно чиповање, вакцинацију и чишћење од паразита једног броја луталица и власничких паса на простору општине Рудо, док је општина Рудо осигурала средства за суфинансирање стерилизације 35 власничких паса, уз услов да исти број луталица буде стерилисан.

Активности се реализују у циљу смањења популације паса на простору општине Рудо, на начин да се изврши регистрација како власничких тако и уличних паса и да се спријечи њихово неконтролисано размножавање.

У току је обука ветеринара у хируршкој стерилизацији и анестезији, коју ће спровести Ветеринарска станица „АнималВет“ из Рогатице, која је такође дио истог пројекта.

Позивају се сви власници и љубитељи паса, да до се пријаве за програм бесплатне хируршке стерилизације, вакцинације и чиповања, на контакте Ветеринарске амбуланте „Саво“.

Пројекат интегрисаног локалног развоја (ИЛДП) је заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених народа (УНДП) у Босни и Херцеговини (БиХ) који се проводи у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе РС, Федералним министарством правде те оба савеза опћина, односно општина и градова.