Донација за ЈУ “Дом здравља др Стојана и Љубица”

Захваљујући CARE Балкан и Удружењу Центар за одговорну демократију ЦОД “Луна“ Рудо, обезбјеђена је и донирана опрема у вриједности 14.000 КМ Дому здравља „Др Стојана и Љубица“ Рудо.

Донирана је пумпа за дезинфекцију простора, 100л течности за дезинфекцију, 50 ФФП2 заштитних маски са замјенским вентилом, једно заштитно одијело, 100 заштитних визира, 400 једнократних хирушких маски и 10 паковања  рукавица.

Донација је реализована кроз пројекат „Свеобухватан одговор на COVID у општини Рудо“, кроз који је поред ове донације током октобра ЦОД Луна организовала поделу 100  хигијенских пакета женама из социјално угрожених категорија са подручија општине Рудо.

dom zdravlja 1

 

Пакет  садржи хигијенска и заштитна средстава против COVID-a 19. Дистрибуција пакета помоћи се наставља и у новембру.

У трећем сегменту истоименог пројекта, биће извршена подјела неповратних средстава у роби и опреми за најмање 10 домаћинстава у максималној вриједности од 1000 КМ по домаћинству, у сврху потицања активности које доносе приход.

Рудо је једна од 10 општина у којима  Пројекат „Свеобухватан одговор на COVID”  спроводи CARE Балкан у сарадњи с организацијама цивилног друштва, а који финансијски подржава Министарство вањских послова Републике Чешке.