Дружење у знак сјећања на Пеђу

m_pedja

Удружење жена „Ева“ је кроз пројекат, који се финансира из локалне управе „Подршка незапосленим женама“ 4.10. 2020. у Сетихову, организовало такмичење у спремању котлића које су чланице ,,Еве“  посветиле свом дугогодишњем сараднику Предрагу Пеђи Кастратовићу.

„У спремању котлића учествовале  су четири жене које су, уз подршку породице и пријатеља, спремале котлић. Било је пријављено 7 такмичарки, али из оправданих разлога три такмичарке су биле спријечене  да дођу. Због свих околности у којима се одржавала манифестација, било је присутно око 50 особа: углавном Педјини пријатељи, сарадници, породица и ужа родбина. Поставиле смо и видео-бим  где су се приказивале слике о Пеђином раду. Начелник општине Рудо је одржао прикладан говор посвећен нашем драгом Пеђи који нас је све дирнуо и отворио мнифестацију“, изјавила је Милка Вилотић, организатор ове манифестације.

Покровитељ манифестације је Општина Рудо. Трочлани жири у саставу  предсједница  Драгица Кастратовић, Милован Ћировић и Милојко Маринковић су одлучили да је

Прво мјесто освојила  Милена Кујунџић -Росуље.

Друго мјесто освојила је Ангелина Пјевцевиц – Гојава.

Треће мјесто освојила је Мила Туба – Рудо.

Спонзори манифестације су:  Јавни превоз Рудо и Књижара ,,Напредак“.

Захваљујемо се рибарима који су нам уступили простор и Шумарству Рудо које нам је обезбиједило дрва.

Хвала породици Кастратовић која је подржала нашу иницијативу и дала свој допринос у организацији.

Захваљујемо се свим посјетиоцима који су дошли и својим присуством подржали и увеличали манифестацију коју смо посветили заједничком пријатељу Пеђи.

Током манифестације, породица је искористила прилику да се захвали организатору, покровитељу и спонзорима.Такодје,  упуцене су ријеци захвалности свим градјанима и институцијама у Опстини Рудо који су били све вријеме уз Пеђу док се херојски борио са опаком болесцу.