Потписан уговор о суфинансирању пројеката у области безбједности саобраћаја

Вршилац дужности директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић у петак је у Бањалуци са представницима 15 јединица локалне самоуправе потписао уговоре о суфинансирању 19 пројеката у области безбједности саобраћаја, које ће Агенција суфинансирати са укупно 82.000 КМ, а локалне заједнице са 94.000 КМ.

Крунић је рекао да је Агенција у јуну расписала четврти јавни позив за подршку рјешавања локалних саобраћајних проблема, на који се јавила 31 општина, а 15 их је задовољило услове и критеријуме.

Он је навео да је ријеч о општинама – Власеница, Шипово, Шамац, Пале, Фоча, Нови Град, Лакташи, Станари, Брод, Милићи, Лопаре, Рудо, Дервента, Петровац и Челинац.

– Сматрамо да је то у овој кризи вируса корона велики успјех. Након локалних избора наставићемо да укључујемо и општине које нису још формирале савјете за безбједност саобраћаја, што је један од основних услова за приступ овим средствима – рекао је Крунић.

– Агенција за безбједност саобраћаја је као управна организација Министарства саобраћаја и веза Републике Српске учинила много у претходном периоду да анимира цјелокупну јавност, а посебно најодговорније људе у локалним заједницама како би били дио укупног система безбједности у саобраћају – рекао је Поповић.

Он је честитао представницима локалних заједница и пожелио да у будућности буде још оваквих пројеката, као и оних који ће бити све захтјевнији, а са собом носити и значајније резултате.

Милан Илић из Агенције за безбједност саобраћаја рекао је да је на јавни позив пристигао 31 пројекат, а да је подржано 19 из 15 локалних заједница јер су неке од њих добиле по два пројекта, пошто нису биле ограничене да аплицирају само са једним пројектом.

Кроз овај прјекат општина Рудо ће израдити техничку документацију за саобраћајну сигнализацију на простору града Рудо.

Потписивању уговора присуствовала је и помоћница министра саобраћаја и веза Наташа Костић.