Превентивне мјере у Српској продужене до 2. новембра

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 2. новембра све превентивне мјере које имају за циљ спречавања ширења вируса корона.

Са овим закључком, који је донесен на сједници Штаба, своје акте дужне су да ускладе јединице локалне самоуправе, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У случају погоршане епидемиолошке ситуације локалне заједнице дужне су да на својој територији донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

С обзиром на то да је препорукама Института за јавно здравство наведено да је потребно пратити, поред осталих симптома, и тјелесну температуру ученика и радника у васпитно-образовним установама, Републички штаб одобрио је да Институт испоручи Министарству просвјете и културе бесконтактне топломјере, које има на располагању.

Сједницом Републичког штаба за ванредне ситуације предсједавао је командант Штаба Радован Вишковић.

Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској https://koronavirususrpskoj.com.