Министар Кошарац у радној посјети општини Рудо

radna posjet

Јуче су у радној посјети општини Рудо били Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, Лазар Рвовић предсједник општине Прибој и Миломир Лучић директор Индустријских паркова Прибој.

У циљу обезбјеђивања нових радних мјеста и бриге за свако постојеће радно мјесто, што је и нова политика власти у Рудом, разговарало се о могућностима сарадње у областима пољопривреде, руралног туризма и активностима у вези са отварањем слободне зоне у Рудом по узору на Слободну зону Прибој.

На састанку је закључено да је неопходно направити економско–финансијски елаборат оправданости отварања слободне зоне, а када се сви услови испуне донијети одлуку о њеном формирању.

Након састанка, министар Кошарац је за медије изајвио да општина Рудо има пољопривредни и туристички потенцијал, на чијем развоју ће се радити у наредном периоду.

За развој пољопривреде већ су одобрена средства за набавку садног материјала воћа,  а у наредном периоду ће бити обављени разговори са одређеним међународним организацијама да се обезбједе финансијска средства за израду стратегије за развој руралног туризма.

radna posjeta

Кошарац је новинарима у Рудом након састанка са општинским руководством рекао да га радује чињеница да ће у наредних мјесец или два бити потписана повеља о братимљењу између општине Рудо и сусједне општине Прибој у Србији. Ова повеља ће учврстити сарадњу двије локалне заједнице у привредном, културном, спортском и другом смислу.

Он је изразио увјерење да ће општина Рудо са новоизабраном руководством радити на отварању радних мјеста и да ће од сада бити отворена према институцијама Републике Српске и БиХ, те изразио жаљење због затворености ове локалне заједнице у претходних осам година.

Након састанка Драгољуб Богдановић, начелник општине Рудо је рекао је да ће настојати да помогну становницима који су везани за пољопривреду и туризам.

Он је истакао да се разговарало и о слободној зони и могућој сарадњи са општином Прибој, као шанси за отварање нових радних мјеста за незапослене особе, посебно борачку популацију, дјецу погинулих бораца и младе.

Поред развојних тема, на састанку је договорено заједничко рјешавање питања превоза на релацији Прибој-Рудо.