Јачања система услуга у запошљавању маргинализираних категорија

Јуче је у Дому културе у Рудом одржан округли сто на тему “Јачања система услуга у запошљавању маргинализираних категорија – ЗАЈЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ ЗА ДОБРОБИТ ЗАЈЕДНИЦЕ” у организацији Центара за одговорну демократију ЦОД Луна Рудо и Удружења жена “МАЈА“ Кравица.

Учешће на округлом столу су узели замјеник начелника Општине Рудо, начелник за привреду, координатор за развојне програме и пројекте, чланови ОПЗЖ Креативна визија, чланови/це НВО и жене из руралних мјесних заједница.

На округлом столу се разговарало о регистрацији комерцијалног пољопривредног газдинства које су предности и обавезе регистровних газдинстава.

Округли сто је одржан у склопу кампање која има за циљ јачање система за подршку самозапошљавња маргинализованих категорија у руралним заједницама кроз регистрацију комерцијалних газдинстава.

Кампања је усмјерена ка пољопривредницима, локалним самоуправама, невладиним организацијама, припадницима маргинализованих група, бироима за запошљавање и медијима, а  све у циљу стварања могућности запошљавања маргинализираних категорија.

okrugli sto