Министар привреде и предузетништва у посјети Рудом

Јуче је Вјекослав Петричевић, Министар привреде и предузетништва Републике Српске, био у радној посјети општини Рудо.

Циљ ове посјете био је сагледавање привредне ситуације у општини Рудо и одређивању развојних приоритета који ће довести до покретања привредних активности.

Министар је том приликом истакао да у општини Рудо постоји потенцијал због саме близине границе и сарадње са сусједним општинама у Републици Србији.

privreda

Једна од тема разговора била је и формирање индустријске зоне, која би на неки начин била подржана и од стране Републике Србије кроз помоћ инвестирању у инфраструктуру зоне, и са друге стране кроз увезивање и привлачење одређених инвеститора из Републике Србије.

Министар је са руководством општине обишао погон фирме Аутодијелови. У наредном периоду од стране Министра ће бити обављени разговори са заинтересованим инвеститорима за покретање производње и у овом објекту.

Састанку су поред министра присуствовали и представници корпорације Трајал из Крушевца, која је у поступку отварања фирме која ће у просторијама некадашње касарне складиштити експлозиве, а коју је општина Рудо уступила овој фирми.

Ministar privred

Замјеница генералног директора Весна Ковачевић Станковић, најавила је почетак рада ове фирме и за почетак отварање 15 нових радних мјест за Петровдан.

Начелник општине Рудо исказао је задовољство овом радном посјетом и наду да ће закључци са овог састанка бити врло брзо реализовани, а са њима и отворена нова радна мјеста.