Почиње са радом тениска секција Рудо

tenis 1

Почетком овог мјесеца кренула је  са радом Тениска секција Рудо. Око 40 полазника старости од 7-15 година, распоређених по старосним групама, ће у наредном периоду уз два лиценцирана тренера тениса научити почетне  тениске кораке.

Секција функционише у оквиру ЈУ за туризам и спорт Рудо, а произашла је из прекограничног пројекта „Бијели спорт и културно историјско наслеђе општина Рудо и Прибој“. Кроз овај пројекат је захваљујући средствима Еевропске уније, изграђен тениски терен у Рудом, обучена су два тренера за рад са дјецом и набављена сва неопходна опрема, како би могла бити успостављена тениска секција.

tenis 2

Тренинзи ће се одржавати 2 до 3 пута недељно и основни курс ће бити бесплатан за све   полазнике. Свим полазницима осигурана је и потребна опрема.

Према ријечима Владимира Брадоњића, директора Установе за туризам и спорт Рудо, интересовање дјеце за овим спортом је изненађујуће велико. Општина Рудо је у окружењу једна од ријетких, која има услове за развој овог спорта.

Ова установа својим радом осигурава све потребне услове за развој спорта и нових спортских садржаја. У оквиру исте, поред ове секције већ годинама егзистира ФК Рудо, ОК Рудо и Карате клуб.

tenis