Градска плажа у Рудом спремна за купаче

Кроз други позив Омладинске банке Рудо реализован је пројекат под називом “Сви за Лим“.

Пројекат је имао за циљ да се уреди дио плаже на ријеци Лим, чишћењем и постављањем лежаљки и сунцобрана, како би грађани могли да у топлим љетним данима уживају уз ријеку.

Одобрени грант за овај пројекат износио је 1,500 КМ, с тим да је допринос заједнице био 750 КМ кроз услуге и робу. Пројекат се радио у двије етапе, прва етапа је подразумјевала чишћење плаже и извлачење стабла из ријеке које је касније употребљено за израду столова.

Друга етапа се односила на посатављање лежаљки и сунцобрана. Руђанска плажа сад је богата за  10 сунцобрана и 10 лежаљки.

plaza

У два наврата реализоване су акције чишћења које су окупиле велики број суграђана који су кроз волонтерски рад дали свој допринос у овој акцији.

Пројекат је поред редовних активности, додатно унаприједио сарадњу између Општине Рудо и неформалне групе јер је општина осигурала контејнер у који ће се одлагати опрема. Поред поменуте сарадње неформална група  има идеје како надоградити дати пројекат.

Покретачи ове позитивне промјене су: Василије Пецикоза, Александар Церовић, Петар Бјелић, Љупко Митровић и Јована Остојић.

Сам пројекат је оцјењен као примјер добре праксе који се реализује  кроз Омладинску банку Рудо.

У току 2021. године кроз Омладинску банку Рудо подржано је чак 8 пројеката од којих су неки до сада већ реализовани. Које смо пројекте спровели можете пратити на фацебоок  страници  Omladinska banka Rudo.