Манифестација у знак сјећања на Пеђу Кастратовића

PedjaУдружење жена „Ева“ из Рудог другу годину за редом организовала је манифестацију- такмичење у спремању котлића, која је посвећана  рано преминулом друштвеном активисти, пријатељу и колеги Прерагу Пеђи Кастратовићу.

Пеђа је својим преданим радом и дјелима задужио Рудо. Посебно се истакао у организацији манифестација, па су организатори једну такву и посветили њему.

pe

И поред  лоших временских услова, многи су се одазвали и узели учешће у манифестацији која је одржана на Лимском језеру у Сетихову.

Манифестацију је подржала и  Пеђина породица, међу којима су били и његова супруга и сестра. Током маанифестације обе су имале подјељена осјећања. Са једне стране неизмјену тугу због његовог прераног одласка, а са друге срећа што постоје људи који памте његов рад и дјела и што на овај начин чувају сјећање на њега.

pedjaa

У припреми пасуља такмичило се 5 екипа, а побједу је однијела екипа из Мрсова на челу са Весном Тубом.

Захваљујући донаторима и спонзорима учесницима су додјељене награде.

Активност је финансирана кроз пројекат  „Подстицај жена ка удруживању“ који реализује Удружење жена „ЕВА“, а финансира се из локалне управе Општине Рудо док су спонзори били   „Јавни превоз Рудо“ и Књижарa „Напредак“.