Јавни предпозив

Каритас Швицарске у БиХ, заједно са партнерским општинама: Чајниче, Фоча ФБиХ, Фоча, Град Горажде, Ново Горажде, Пале ФБиХ, Вишеград и Рудо, отворио је II Јавни предпозив за локално становништво наведних општина с циљем подршке и оснаживања кроз учешће и финансирање у пројекту СЕЛЛС. Циљ је подржати појединце и породице, локална удружења и мале бизнисе који имају идеју на који начин увећати властито приходовање, а спадају у категорију незапослених, запослених са недовољним примањима и друге категорије становништва у неповољном економском и социјалном положају. Грантови до 5,000 КМ за појединце и до 15,000 КМ за облике заједничког пословања, у наредне двије године, биће финансирани од стране Каритаса Швицарске, наведених општина и подразумијевају финансијско учешће корисника до 20%.

Све детаље и Пријавни формулар је могуће пронаћи на инфо пулту општина, wеб страницама општина и на ФБ страници Каритаса Швицарске у БиХ.

Посебно охрабрујемо жене и женске организације, омладинске организације у било којој области дјеловања (пожељно занатство), те појединце и групе усмјерене на ИТ сектор, да се пријаве.

Предпозив остаје отворен 15 дана од дана објављивања, до 02.12.2021 године.

Апликације се могу предати на адресу Општине Рудо, ЂДД Михаиловића бр. 41, Рудо уз навођење имена и презимена подносиоца пријаве и назнаку „Пријава за предпозив на пројекат СЕЛЛС“.

Пријавни формулар