Потписана 54 уговора за набавку пластеника

Општини Рудо узела учешће у реализацији пројекта „Узгој поврћа у заштићеном подручју“ који се реализује у сарадњи са Јединицом за координацију пољопривредних пројеката, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Пројекат има за циљ подршку развоју пољопривреде и повећању прихода у пољопривреди кроз пластеничку производњу.

plastenik

Средства за набавку пластеника осигурана су од стране Јединице за координацију пројеката, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у проценту 40% или 50% зависно од тога да ли су корисници жене или млади старости до 35 година, општине Рудо у проценту од 40% и корисника у проценту од 10 или 20% од цијене пластеника, зависно да ли су жене или млади до 35 година. Корисници пројекта су лица са нижим примањима са територије општине Рудо, која посједују земљу и која раније нису била корисници пројеката финансираних од стране ИФАДА.

plastenik 1

Општина Рудо је посредством мјесних заједница извршила анкетирање заинтересованих који испуњавају предуслове и сачинила листу 54 особе које су исказале интерес и попуниле анкету.  Укупна вриједност пројекта износи 153.900 КМ од чега је општина обезбједила учешће од 53.000 KM.