Потписани уговори са корисницима о додјели осам пластеника

У оквиру пројекта “Социо-економска подршка изузетно рањивим породицама и локалним пружаоцима социјалних услуга у БиХ“ којег суфинансирају Министарство вањских послова Њемачке и локалне заједнице у БИХ а имплементира њемачка невладина организација АСБ у БиХ потписани су уговори са корисницима пројекта.

plastenici

Уговори са 8 корисника из Рудог потписани су 28. октобра. Циљ пројекта је конкретна едукативна и материјална помоћ за социјално угрожене породице кроз процес упошљавања у пољопривредној производњи. Циљна група су социјално угрожене породице а одабир корисника вршио се у сарадњи са Центром за социјални рад Рудо.

На крају потписивања уговора, кориснике су поздравили Русмир Ханић испред њемачке невладине организације АСБ у БиХ и Јовица Видаковић замјеник начелника општине Рудо.

plastenici1

Општина Рудо једна је од 16 локалних заједница у БИХ у којима се реализира пројекат “Социо-економска подршка изузетно рањивим породицама и локалним пружаоцима социјалних услуга у БиХ“. У оквиру пројекта осигурано је 140 пластеника за социјално угрожене грађане са евиденције Центара за социјални рад у вриједности 440 000 КМ.