Пет мјесних заједница добило информатичку опрему

Представницима пет мјесних заједница са подручја општине Рудо које  учествују у другој фази пројекта „Јачање улоге мјесних заједница (МЗ) у Босни и Херцеговини (БиХ)“ данас је уручена информатичка опрема. Пројект „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ финанцирају Влада Швајцарске и Шведска, а проводи га Развојни програм Уједињених народа (UNDP) у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Федералним министарством правде те са савезима опћина и градова.

Мјесне заједнице добиле су комплете информатичке опреме који укључују компјутер са периферном опремом, мултифункционални уређај (скенер, принтер, факс) и таблет.

266476003_10216400337560592_7159178344164132857_n

Поред тога, један сет опреме који, поред горе наведеног комплета, укључује и пројектор са платном и носачем, је набављен за потребе мјесних заједница које ће исти моћи користи по потреби.

Вриједност опреме износи  17.662 КМ.

Предсједницима мјесних заједница опрему је додијелио начелник Општине Рудо у присуству UNDP-еве представнице Јасмине Исламбеговић.

Представници мјесних заједница Бијело Брдо, Мрсово, Мокронози, Увац и Сетихово приликом преузимања опреме захвалили су се на донираној опреми која ће им послужити за испуњавање циља пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“. Циљ наведеног пројекта је унапређење квалитета живота грађана БиХ кроз оснажене, родно одговорне мјесне заједнице које потпомажу активан ангажман грађана у јавном животу, док истовремено представљају примјер рада локалних самоуправа у чијем фокусу су људи и служе као катализатор за демократске трансформације на локалном нивоу.

Пројект се фокусира на подршку локалном развоју на челу са мјесном заједницом јер управо мјесне заједнице имају кључну улогу у посредовању између својих становника и локалних управа.

Овом донацијом све мјесне заједнице на простору општине Рудо су опремљене информатичком опремом за рад са грађанима.