Јавни оглас за пријем УН волонтера у заједници у области ангажмана младих

Обавијест
Јавни оглас за пријем УН волонтера у заједници у области ангажмана младих

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) наставак је партнерства између ЕУ и УНДП-а и претходно подржане иницијативе – РеЛОаД1 која је проведена у четверогодишњем периоду, од 2017. до 2020. године. РеЛОаД2 наставља јачати партиципативне демократије и процес европских интеграција на Западном Балкану кроз оснаживање цивилног друштва и младих за активно учешће у одлучивању те стимулисање потицајног правног и финансијског окружења за цивилно друштво. Програм се спроводи у сљедећим земљама и територијама Западног Балкана корисницима ИПА програма: Албанија, Босна и Херцеговина (БиХ), Сјеверна Македонија, Косово, Црна Гора и Србија. Провођењем активности у цијелој регији, РеЛОаД2 ће оснажити капацитете јединица локалне самоуправе (ЈЛС) и организација цивилног друштва (ОЦД) за укључивање у продуктивна партнерства и доприношење унапријеђеном пружању услуга и реализацији приоритета у складу са развојним стратегијама сваке од одабраних ЈЛС. РеЛОаД2 у БиХ је у два јавна позива одабрао 13 партнерских ЈЛС: Бихаћ, Центар Сарајево, Гацко, Градишка, Град Источно Сарајево, Горажде, Мостар, Ново Сарајево, Приједор, Прозор Рама, Рудо, Угљевик и Витез. Пројектом се потичу партнерске ЈЛС на финансирање ОЦД-а на транспарентан начин користећи развојно оријентисан пројектни приступ у складу са локалним приотитетима. Ангажман младих и активно укључење у заједницу бити ће подржано је кроз спровођење омладинских иницијатива с циљем унапређењу њихових економских перспектива на партнерским локацијама. Трајање пројекта је 48 мјесеци (2021-2024).

Позиција: Волонтер УН-а у заједници у области ангажмана младих

Број позиција: 1
Локација: Општина Рудо, Босна и Херцеговина
Трајање уговора: 6 мјесеци (уз могућност продужетка)

Одабрани волонтер УН-а у заједници ће радити у просторијама Општине Рудо, пружајући подршку додијељеној особи у Општини Рудо у јачању односа са организацијама цивилног друштва (ОЦД) и грађанским/омладинским удружењима као и РеЛОаД2 пројекту у реализацији активности на нивоу општине.

Ово је одлична прилика за младе ентузијасте да се укључе у рад локалне институције, ангажманом преко Волонтера Уједињених нација (УНВ) за приправништво/практичан рад у трајању од шест мјесеци, уз одговарајућу накнаду за животне трошкове. Осим тога, одабрани волонтер УН-а ће током трајања уговора бити у обавези да током радног времена похађа цертифициране обуке: административни послови, основе рачунарства и развој „меких“ вјештина (енг. софт скиллс). Волонтер ће добити потврду о завршеној пракси/приправништву по његовом завршетку како би имао боље шансе за запошљавање.

Поступак подношења пријаве:
Напомена: Волонтери УН-а у заједници раде у мјесту становања . Стога, кандидати који се пријављују на ову позицију морају бити становници општине Рудо и морају бити младе особе узраста од 18 до навршених 30 година.
Да бисте се пријавили, потребно је да доставите сљедеће документе путем емаила на адресу registry.ba@undp.org  најкасније до 2. септембра 2022. године.

Цио текст јавног огласа може се преузети: Јавни оглас УНВ Рудо