Нови пројекти за општину Рудо

У уторак је у општини Рудо одржан радни састанак руководства општине Рудо, са Милорадом Додиком српским чланом Предсједништва БиХ, Жељком Цвијановић Предсједницом Републике Српске и премијером Владе Републике Српске, Радованом Вишковићем.

viskovic

Премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић између осталог, на састанку у Рудом, изјавио је да је Влада инвестирала више од пола милиона КМ у општину Рудо, и да је у плану да се у наредној години крене са изградњом нове дионице пута према Прибоју, траса Рудо -Кула Миоче.

Премијер Владе Вишковић је у Рудом, такођер истакао да је у питању кључна инвестиција коју је кандидовала локална заједница и да ових дана очекују завршетак пројектно-техничке документације.

Он је подсјетио и да се воде разговори о начину како да Република Српска преузме имовину што је компанија “Комсар” имала на овом подручју, односно хотел и пројекте хидроцентрале “Мрсово1”.

– Уколико то приведемо крају на обострано задовољство, овај хотел ће бити пренесен на локалну заједницу која ће управљати тим објектом, а хидроцентрала “Мрсово1” ће бити у власништу Републике Српске, односно “Електропривреде” – рекао је Вишковић.

Током састанка Милорад Додик, српски члана Предсједништва БиХ, је обећао да ће се лично заложити за хитније ријешавање имовинско-правних послова у вези са продајом и уступањем имовине предузећа “Нови аутодијелови” и “Рудопласт” како би нови инвеститори  „Инмолд“ и „Вендом“, започели производњу, а све  у циљу ријешавања незапослености у општини Рудо.