Разговори са новим инвеститорима

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић угостио је данас у општини Рудо Младена Ковачевића директора Текстилне фирме Мраз доо са Пала, Мирослава Вујичића директора Завода за запошљавање РС и Народног посланика Илију Таминџију. Састанак је имао за циљ да jе испитају могућности оснивања огранка овог предузећа у Рудом у оквиру којег би било запослено од 40 до 50 особа.

rbt

Општина Рудо је поздравила иницијативу која ће бити реализована уз подршку ЈУ Завода за запошљавање РС и исказала спремност да са своје стране осигура све што буде потребно за покретања текстилне производња на простору општине.

Предузеће Мраз д.о.о је фирма са богатим искуством кројења и шивења према свјетски признатим кућама.

rbt

Првобитно основан 1980. године од стране господина Радивоја Ковачевића, Мраз је почео као мала кројачка радња, као породични посао у градићу Пале. Од тада је компанија експоненцијално расла до тренутка у којем смо данас,  са четири различита производна погона у мјестима Пале, Рогатица, Фоча и Невесиње, са радном снагом која броји преко 300 радника.

Данас ова фирма произвои одјећу за више свјетски познатих брендова као што су Греифф и Кüблер, као и одржавање властитих кројева.