Позив незапосленим младим особама за учешће у бесплатним цертифицираним обукама за развој дигиталних вјештина

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) којег финансира Еуропска унија (ЕУ) а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, позива незапослене младе особе од 18 до 30 година са пребивалиштем на подручју партнерских градова / опћина / општина: Бихаћ, Центар Сарајево, Гацко, Горажде, Град Источно Сарајево, Градишка, Мостар, Ново Сарајево, Приједор, Прозор-Рама, Рудо, Угљевик и Витез, да се пријаве за учешће у бесплатним цертифицираним обукама за развој дигиталних вјештина.

Заинтересоване младе особе би требале да свој интерес за учешће у бесплатним цертифицираним обукама потврде попуњавањем обрасца који се налази на понуђеном линку: shorturl.at/iqsH1   најкасније до 21. марта 2023. године.

Динамика и спроведба цертифициране обуке ће бити дефинисана на основу броја пријава и преференција начина за учешће у обукама.

Обуке ће бити организоване и спроведене на основу програма овлаштених цертифицираних кућа са подручја Босне и Херцеговине. Заинтересоване младе особе ће моћи одабрати учешће у сљедећим цертифицираним обукама:

Развој дигиталних вјештина (спроведба обуке је могућа онлине или уживо)

1.1.         МС Еxцел – основно и напредно познавање; процјењено трајање обуке је 24 часа

1.2.         Графички дизајн (Адобе Пхотосхоп, Адобе Иллустратор); процјењено трајање обуке је 48 часова

1.3.         Дигитални маркетинг – управљање друштвеним мрежама; процјењено трајање обуке је 22 часа

Према плану спроведбе обука очекује се да ће обуке бити организоване у период мај – јули 2023. године.

Одабрани кандидати ће бити благовремено информисани о динамици извођења обуке. Сва питања везана за овај позив могу се послати е-поштом на registry.ba@undp.org са референцом на „Бесплатне цертифициране обуке – РеЛОаД2 БиХ пројекат“ у наслову. Охрабрујемо незапослене младе особе да се пријаве чим прије и тиме осигурају учешће у овој обуци.

Позив

Дигиталне вјештине