Одржана промоција романа „Још се прича поред Лима“

У организацији ЈУ Народна библиотека „Манојло Илић“, у петак, 17. марта 2023. године у малој сали Дома културе одржана је промоција романа „Још се прича поред Лима“ ауторке Весне Југовић. О роману су говорили аутор Весна Југовић и професор књижевности, рецензент и новинар Биљана Комарица.

promocija (3)

Роман „Још се прича поред Лима“ заснован је на истинитој причи о љубави Иванке Бебе Солдатовић и Радмила Лавренчића, првог директора ФАП-а. Уједно причу о њиховој љубави прати и прича о рађању и развоју, али и останку Фабрике аутомобила у Прибоју.

promocija (2)

Аутор романа, Весна Југовић истиче да је ово исповијест из прве руке о тој љубави, о којој се „још прича поред Лима“. Кроз њу читалац сазнаје много тога и о оном времену, идеологији, политичком режиму, вриједносном систему, природи те вишенационалне заједнице.

promocija (1)

„Мој мотив је био да остане писани траг о овом дивном човеку, без кога би, сигурна сам, овај град изгледао другачије. Јер, да је он поклекао, пред понудама, па и уценама, ФАП не би остао у Лимској долини. Зато је Радмило „награђен“ и робијом, а ја сам покушала овом књигом да му се бар делом, као Прибојка и бивши радник ФАП-а одужим, за оно што је учинио за фабрику и овај град.“, рекла је ауторка романа, Весна Југовић.