Подршка из Италије за Рудо

У понедељак 05. јуна 2023. године, општину Рудо су  заједно са предсједником удружења посјетили бициклисти из Италије, чланови удружења “ЛОВЕ“.

Група бициклиста, њих шест, у пратњи два комбија возили су хуманитарну етапу од Загреба до Сарајева, па од Сарајева до Рудог како би симболично предали донацију коју су обезбједили за набавку комби возила за Центар за дневно збрињавање дјеце и младих у Рудом ЦСР Рудо.

У Рудо су стигли у поподневним часовима. Добродошлицу гостима приредила је на путу за Рудо група бициклиста из нашег града, а на самом улазу у Рудо и група најмладјих бициклиста. На Тргу Слободе у Рудом, ову групу хуманитараца дочекали су представници општине и ЦСР Рудо. Током састанка у општини гостима смо уручили захвалнице.

italijani 1

Назив ове хуманитарне акције је „Одважни точкови“. Ова манифестација солидарности има за циљ прикупљање средстава за куповину новог возила за превоз корисника дневног боравка ЈУ ЦСР Рудо. Средства за куповину комбија прикупљена кроз ову акцију и акцију удржења „Заједно за Сарајево“ износе 14000 еура. Остатак потребних средстава обезбиједиће Општина Рудо.

italijani

Ова хуманитарна акција показала је да солидарност, која првенствено проистиче из осјећаја човјекољубља и емпатије, јесте неопходан сегмент у изградњи праведнијег, смисленијег и једнаког живота за све људе у заједници. Солидарношћу мијењамо не само ток историје, већ и свакодневни живот многих људи који нас окружују. Ова посјета која нам је уприличена подсјетила нас је да малим корацима мијењамо овај свијет на боље, и нама и онима којима је та промијена неопходна. Посјету и састанак завршили смо на обострано задовољство, а госте испратили уз велику захвалност и са жељом да их и другом приликом угостимо у нашем граду.