Подржано 15 жена из Рудог

У петак 30. октобра, 15 жена из Рудог потписало је уговор са Центром за одговорну демократију ЦОД Луна и са организацијом Кер Балкан (CARE Balkan), за подршку која је обезбјеђена кроз јавни позив за додјелу грант средстава подршке маргинализованим групама жена са територије општине Рудо.

Захваљујући организацији Кер Балкан (CARE Balkan) и ЦОД Луна, кроз пројекат „Свеобухватан одговор на Ковид у општини Рудо“, након спроведеног јавног позива биће осигурана донација у виду опреме (музилице, мотокопачице, машине за шивење, шпорет, машина за веш и пелене за одрасле), грађевински материјала и храна за краве и овце, у оквирном износу од 14.000 КМ.

Опрема ће бити испоручена до краја мјесеца и доприњеће олакшању послова којима се добитнице баве.

Такође кроз исти пројекат ЦОД Луна је у мјесецу октобру, организовала поделу 100  хигијенских пакета женама из социјално угрожених категорија са подручија општине Рудо. Пакет садржи хигијенска и заштитна средстава против ЦОВИДа 19.

Дистрибуција пакета помоћи се наставља и у мјесецу новембру.

Рудо је једна од 10 општина у којима  Пројекат „Свеобухватан одговор на Ковид”  спроводи Кер Балкан (CARE Balkan) у сарадњи с организацијама цивилног друштва, а који финансијски подржава Министарство вањских послова Републике Чешке.

luna1