Спорт

ЈАВНА УСТАНОВА ЗА ТУРИЗАМ И СПОРТ РУДО

Адреса: Ул. Крагујевачка бр. 29

Телефон: 058/711-751

E-mail: rudosport@spinter.net

Директор: Владимир Брадоњић

 

ЈУ за туризам и спорт Рудо је кровна спортска организација која развија спорт и физичку културу, првенствено међу младима у нашој општини. Основана је 2007. године. Највећи дио активности ове Установе су окренуте према фудбалском и одбојкашком клубу. Ова два клуба су најмасовнија и окупљају највише спортиста. Под окриљем ЈУ за туризам и спорт Рудо егзистира и карате секција „Рудо“ која је испостава карате клуба из Вишеграда.

Женски одбојкашки клуб „Рудо“ је основан 1970 године и у протеклој сезони такмичио се у другој лиги Републике Српске. Клуб окупља око 70 играчица и то: школа одбојке 30, пионирска екипа 25 и први тим 16 одбојкашица. Одбојкашки клуб иако има најмлађу екипу у овом рангу такмичења традиционално постиже добре резултате.

Фудбалски клуб „Рудо“ основан је 1957. године и у протеклој сезони такмичио се у трећој регионалној лиги и сезону завршио на четвртом мјесту. Поред сениора и омладинске селекције су оствариле значајне резултате у својим категоријама. Клуб има око 100 регистрованих играча и то: сениора 18, кадета 17, пионира 22 и школа фудбала са двије селекције од 40 фудбалера.

Карате секција „Рудо“основана је 1996. године и броји преко 40 чланова који се такмиче у свим узрасним категоријама, гдје постижу запажене резултате на регионалном и републичким такмичењима.

У организацији ове Установе наши спортисти редовно учествују на МОСИ играма гдје остварују значајне резултате.

ЈУ за туризам и спорт Рудо управља градским фудбалским игралиштем са травнатим тереном, трибином чији је капацитет 500 мјеста за сједење.

Надамо се да ће започета спортска дворана бити завршена ускоро тиме би се створили повољнији услови за развој спорта на нашој општини.